05 april 2023

STATIEGELDACTIE IN ALBERT HEIJN BOTERHOEK BEST

 


Belangrijke speerpunten van de stichting Harapan zijn het ondersteunen van organisaties die zich in Indonesië inzetten voor gehandicapte- en weeskinderen. Het betreft o.a  rehabilitatiecentrum Harapan Jaya en  weeshuis Panti Pius in Pematang Siantar/ Sumatra en het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor. Vanuit deze instellingen zijn begin dit jaar een aantal specifieke verzoeken gekomen waarvoor Harapan wil proberen naast de reguliere projecten d.m.v. acties en het benaderen van steunfondsen voldoende geld bij elkaar te krijgen.

1. Hidup Baru vraagt voor de fysiotherapie een shortwave diathermy apparaat, voor de verzorging spalken en prothesen en voor de werkplaats een gietemmer om kaarsen te kunnen maken.                                                                     

                                               

 - Voor een dubbel gehandicapte jongen die geen ouders meer heeft en bij zijn grootouders wordt opgevangen in een schamele hut willen de zusters van het centrum graag een aangepast huisje laten bouwen.                                                                              - De zusters regelen voor Harapan ook de actie : rijst voor armen op West-Timor . Ze brengen ’n paar keer per jaar  bij een aantal heel arme gezinnen zakken rijst uit de opbrengst van de actie : Een pak voor een zak.


2. Weeshuis Panti Pius: De minibus om o.a de kinderen naar scholen te brengen moet vervangen worden. De huidige bus is te klein en kost veel aan onderhoud.

Een belangrijke bron van inkomsten om de projecten te kunnen steunen zijn de statiegeldacties die in diverse supermarkten georganiseerd worden. Harapan is daarom blij met de medewerking van de Albert Heijn in de Boterhoek Best. U kunt daar  vanaf 1 april het tegoed van uw statiegeld doneren aan het goede doel: gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië waarbij ook specilae aandacht is voor voldoende kansen op onderwijs. 

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...