23 april 2023

DONATIE € 4.000,-- VOOR WATERFILTERSYSTEEM CENTRUM HIDUP BARU.

Hidup Baru is het rehabilitatiecentrum van de Indonesische Zusters Franciscanessen FCJM in Atambua op West Timor. Hier kunnen ca. 40-45 kinderen verblijven, waarvan velen dubbel gehandicapt zijn, alsmede kinderen die een operatie hebben moeten ondergaan en voor hun rehabilitatie nog vele jaren therapie moeten krijgen. Steun aan dit centrum is een van onze speerpunten.Nieuw waterfiltersysteem:
Dagelijks moeten de zusters het water oppompen en filteren zodat het gebruikt kan worden als drinkwater. Zij willen graag een nieuw waterfiltersysteem aanschaffen.
Er was reeds enkele jaren een klein systeem dat redelijk werkt maar is erg bewerkelijk. Er zit erg veel kalk in het water en daardoor moeten de filters elke maand vervangen worden.
Na onderzoek is gebleken dat het apparaat niet geschikt is voor de grote hoeveelheid water dat dagelijks moet worden gefilterd. Toen het onlangs weer eens kapot was, werd het gemaakt en wordt voorlopig weer gebruikt. Aanschaf van een nieuw systeem is echter dringend noodzakelijk.
De kosten hiervan bedragen inclusief een voorrad filters ± € 4.000,--. De zusters van Hidup hebben hiervoor geen geld beschikbaar. Daarom deden wij een beroep op enkele steunfondsen.
STICHTING K.O.O.K
Het resultaat is dat onlangs een donatie van € 4.000,-- werd ontvangen van deze stichting zodat een nieuw waterfiltersysteem kan worden aangeschaft..
De “Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking K.O.O.K.” uit Alkmaar is een vrijwilligersorganisatie die tweedehands goederen inneemt en verkoopt. De opbrengst komt ten goede aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.


Geen opmerkingen:

HARAPAN SPECULAASACTIE OP DE MARKT in Best, zaterdag 2 december

Begin november startte de stichting Harapan met de 13e speculaasactie. De opbrengst van deze actie wordt bestemd voor gehandicapte- en weesk...