16 maart 2023

ACTIE VOOR NIEUWE MINIBUS WEESHUIS PANTI PIUS IX OP SUMATRA

 Panti Pius IX is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te onderhouden. Er verblijven op dit moment 40 kinderen. De steun aan het weeshuis is een van de Harapan speerpunten.

Het centrum krijgt tot nu toe nagenoeg geen permanente bijdrage van organisaties en / of overheid. Ondanks toezeggingen van de overheid ontvangt Panti Pius lang niet voor alle kinderen steun en is dus voor een groot gedeelte afhankelijk van donaties. De familie van de kinderen is meestal niet in staat om bij te dragen.

Door de directrice, zuster Vinsensia, is bij de stichting Harapan een verzoek tot ondersteuning in de kosten van de dringend noodzakelijke aanschaf van een nieuwe, grotere minibus ingediend. Deze is nodig omdat de huidige bus te klein is en de vele reparaties hoge kosten met zich meebrengen. De bus wordt o.a. gebruikt om de kinderen naar de diverse scholen en activiteiten in de buurt te kunnen brengen. Sommige scholen zijn meer dan 10 kilometer van Panti Pius en moeilijk of niet met de bus te bereiken.  De aanschafsprijs bedraagt         € 39.350,--  

Beschikbaar is op dit moment ( inruil oude bus, inbreng Panti Pius en acties Harapan)    € 23.350,--. Tekort € 16.000,-- . Harapan wil proberen nog dit jaar d.m.v. het benaderen van steunfondsen en eigen acties dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Ook u kunt steunen: donaties zijn welkom NL29RABO 01770 62 266 met vermelding : minibus.



Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...