31 juli 2020

2 GROENTEKASSEN VOOR HIDUP BARU.

Met steun van enkele fondsen werden op het terrein van rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor enkele jaren geleden waterbronnen gevonden. Daarna is een groentetuin aangelegd. De groenten zijn voor eigen gebruik maar de zusters willen in de toekomst ook inkomsten verwerven door verkoop. Men wil ook een “educatieve groentetuintje” aanleggen waar de kinderen in rolstoelen naar toe kunnen gaan en kunnen zaaien en planten.

Er is echter een probleem: toen er kon worden geoogst kwamen wilde apen uit de omgeving en vraten van de groenten en vernielden veel maiskolven en pompoenen. Daarom zijn er een aantal kassen van stevig grof gaas nodig. Deze kassen moeten open zijn voor het regenwater maar niet toegankelijk voor de apen. Een 3-units kas van 6 x 30 meter kost € 5.000,-- (hiervoor was het geld begin van dit jaar al beschikbaar dankzij 2 door Harapan benaderde steunfondsen) . Voor een iets kleinere kas, kosten € 4.400,-- is inmiddels het geld ook bij elkaar. De vereniging TREIN 8.28.H.IJ.S.M en de stichting DE GROOTSTE FAMILIE HELPT doneerden ieder € 1.500,--. Door een orthopedisch chirurg, die jaarlijks naar Sumatra reist en daar op vrijwillige basis gehandicapte kinderen van o.a. Hidup Baru opereert werd nog eens € 1.400,-- bijgedragen . (door medische ingrepen kunnen deze patiĆ«ntjes die in vele gevallen alleen maar over de rond konden kruipen, soms met behulp van spalken, lopen en een menswaardig bestaan gaan leiden.)


Stichting De Grootste Familie Helpt droeg € 1.500,-- bij in dit project.
Deze  stichting heeft als doel: financiĆ«le ondersteuning tot een bedrag van €10.000,- aan vooral kleinschalige, tastbare initiatieven van maatschappelijk belang met gepassioneerde vrijwilligers, zowel in Nederland als daarbuiten.
http://www.stichtingdegrootstefamiliehelpt.nl/ 

Geen opmerkingen:

VASTENACTIE : PROJECT NIEUW LICHT , Oogoperaties op West-Timor.

De parochies Odulphus van Brabant (de Beerzen, Oirschot, Best) en samen Willibrordus (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Knegsel, Wintelre) d...