27 juli 2020

NOODHULP VOOR KINDERTEHUIZEN FLORES / nu nog meer problemen: VARKENSPEST.

** Actie i.s.m. stichting Nativitas uit Horst **
Gelukkig hebben velen gevolg gegeven aan de oproep voor noodhulp aan de Nativitas kindertehuizen op Flores. De hulp is heel hard nodig vanwege de problemen als gevolg van het coronavirus. De teller van de actie staat op bijna € 18.000,--. Maar er is nog meer nodig, in totaal bijna € 25.000,-- . HELPEN KAN, uw bijdrage is welkom op NL 29 Rabo 0 1770 62 266 stichting Harapan o.v.v. : corona.

VARKENSPEST: De boerderij van Nativitas in Waipara op Flores wordt gerund door mama Frans, maar die gaat met pensioen. Het plan is om enkele van de in Nangehure verblijvende gehandicapten op te leiden om de boerderij (kippen, varkens, kokosnoten, cashewnoten etc) te kunnen overnemen. De boerderij is van groot belang voor de instelling zowel voor eigen gebruik als verkoop. Onlangs ontving de directie echter weer slecht nieuws. In 2019 was er een uitbraak van varkenspest op Sumatra. Deze is kennelijk niet uitgeroeid, want het virus is nu op Flores ook actief. De regering heeft de verkoop van varkens en het vlees er van met onmiddellijke ingang verboden. Ook is het eten van varkensvlees niet toegestaan. Hierdoor kunnen de gehandicapten dus niet leren hoe met varkens om te gaan. Heel erg jammer voor juist deze mensen die zich zo graag nuttig willen maken.

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...