28 april 2020

KINDERSPEELPLAATS REHABILITATIECENTRUM HIDUP BARU IN ATAMBUA WEST-TIMOR

In dit centrum is sinds enkele jaren een prachtige speeltuin. Hier vinden veel van de patiënten een gezonde ontspanning. Zij kunnen zich even uitleven en leren tegelijkertijd het samenleven in spel hetgeen zo belangrijk is voor hun toekomst. Het versterkt vaak de sociale band. Ook is het voor velen een prettige afwisseling met de soms pijnlijke therapie- sessies. Vorig jaar kon met steun van diverse sponsoren (o.a. de Kringloopwinkel Handmelken uit Best, de Dirk Jan & Kitty Reek-Versteegh Stichting ) begonnen worden met het opknappen van de kinderspeelplaats. Ook wij droegen bij dankzij incidentele giften en opbrengsten uit acties. Als eerste werd er een prachtige overkapping gemaakt, waardoor de kinderen de speelplaats onder alle weersomstandigheden kunnen gebruiken. In de regentijd (3-4 maanden) regent het heel vaak en in de droge tijd was het te warm. Nu kunnen de kinderen het hele jaar door van de speelplaats gebruik maken. Zij zijn er heel blij mee. Een probleem was nog de ruwe cementenvloer, deze is onlangs dankzij militairen uit de naburige kazerne vervangen door een mooie gladde tegelvloer.


Er werd ook een prachtige ballenbak aangelegd en langs de muur zijn speciale plaatsen gecreëerd voor patiënten die voor hun therapie langere tijd rechtop moeten staan. Een prachtig resultaat waar we met recht trots op kunnen zijn, met dank aan de sponsoren.


Geen opmerkingen:

STATIEGELD UIT WINTELRE VOOR STUDENTEN IN INDONESIE

Onderwijs is een belangrijke basis voor ieders ontwikkeling; zeker ook voor kinderen en jongeren in Indonesië. Wij steunen vanuit ons studie...