19 december 2007

Voldoende geld voor watervoorziening revalidatiecentrum Hidup Baru

€ 10.000,-- dankzij Handmelken - Kringloopwinkel en giften
Harapan startte enkele maanden geleden op vraag van de Stichting Harapan Jaya uit Indonesië met de actie Water door Melk voor een nog te realiseren revalidatiecentrum Hidup Baru (Nieuw Leven) in Atambua op West-Timor. De opbrengst van deze actie is nodig om in het centrum een goede watervoorziening te kunnen aanleggen.

Er zit voldoende water onder de grond, maar dat moet aangeboord worden, er moet een waterpomp komen en een watertank op een hoogte om het op te slaan en met natuurlijke druk te kunnen verspreiden naar alle uithoeken van het complex.

De kosten hiervan worden begroot op Rp. 115.000.000, ongeveer € 10.000,--

Harapan Jaya – Hidup Baru

Harapan Jaya is een revalidatiecentrum in Pematang Siantar op Sumatra, opgericht in 1981 door zuster Jeanette van Paassen. Enkele malen per jaar voeren Nederlandse artsen operaties uit in Harapan Jaya. Zij offeren een deel van hun vakantie op om, zonder vergoeding, in enkele weken tijd veel nuttig werk te doen. De meest voorkomende indicaties zijn klompvoeten, polio, aandoeningen aan het bewegingsapparaat (dwarslaesie en amputatie), brandwonden (en als gevolg daarvan littekenverklevingen), O en X-benen en lipspleten.

In Atambua op West-Timor wordt een nieuw project gestart, Hidup Baru. In heel West-Timor is nog geen revalidatiecentrum, er is wel een klein ziekenhuisje, maar er zijn bijna geen Indonesische doktoren die daar willen werken. De bevolking is te arm om operaties te kunnen betalen.

Samenwerking met Handmelken - Kringloopwinkel Best

Om het gewenste bedrag bij elkaar te krijgen dienden wij een aanvraag in bij het bestuur van de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken te Best. Deze Stichting keerde onlangs samen met de Stichting Kringloopwinkel Handmelken een bedrag van totaal € 64.000,-- uit aan tien projecten in de Derde Wereld. Een geweldig resultaat dankzij velen die de activiteiten van het Handmelken hebben gesteund of de Handmelk-Kringloopwinkel aan de Randweg in Best hebben bezocht.

Voor de watervoorziening op West-Timor ontving zuster Jeannette samen met onze voorzitter Jos van der Heijden, een cheque van € 8.000,--

Met behulp van een aantal particulieren en bedrijven was door ons € 2000,-- bij elkaar gebracht. Zuster Jeannette kan nu met in totaal € 10.000,-- naar West-Timor om de watervoorziening te laten aanleggen zodat met de verdere bouwwerkzaamheden begonnen kan worden.

vlnr: Ludy van der Burg voorzitter Harapan Jaya, Jos van der Heijden voorzitter Harapan

zuster Jeannette van Paassen en bestuurslid Peter van der Burg

Voor de bouwwerkzaamheden is nog steeds geld nodig.

Wilt u het revalidatiecentrum Hidup Baru financieel steunen dan kunt u een bijdrage over maken op RABObank Best-Oirschot 1770 62 266 o.v.v. West Timor

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...