12 november 2007

Laatste nieuws van Harapan Jaya

actie Water door Melk: Het team van Harapan Jaya
tijdens het Nederlands Kampioenschap Handmelken in Best

Onze actie i.s.m. de Stichting Harapan Jaya voor de watervoorziening in het nog te bouwen revalidatiecentrum Hidup Baru op West-Timor loopt nog steeds.
Er is nog veel geld nodig
.


Op de website van Harapan Jaya het laatste nieuws over de operaties in het centrum Pemantang Siantar op Sumatra.

Vanaf 8 september tot 6 oktober 2007 zijn, op aanvraag van Harapan Jaya Indonesië, weer twee teams van plastische chirurgen vanuit Nederland vertrokken om in Pematang Siantar te gaan opereren. 155 patiënten zijn geholpen, waarvoor ongeveer 250 operaties nodig waren. Veel brandwond slachtoffers, die bewegingsbeperkingen ondervonden van litteken contracturen, werden behandeld. In Indonesië komen ook veel niet tijdig behandelde lip en verhemelte spleten voor die in Nederland bijna niet meer worden gezien. De resultaten van de operaties zijn fantastisch. De kinderen zullen na de operatie als volwaardig mens worden aangekeken.

Er waren bij de groep behandelde patiënten ook verschillende mensen uit het gebied dat getroffen werd door de tsunami van 2004. Vooral nabehandelingen van amputaties en niet goed geconsolideerde fracturen.
De doktoren , prof. W. Mulder, Tik Tan, N. Bouwmeester, A. Bissumbar, J. v. d. Meulen, H. Coert, A. Török en A. Lammers benutte hun vakantie om de mensen in Indonesië te helpen. Veel van de geopereerde patiënten werden in het revalidatie centrun Harapan Jaya opgenomen en nabehandeld. Complicaties deden zich niet voor.
In januari en februari 2008 gaan de specialisten Dr. G.Olijhoek, P. Rompa en R. Langemeijer, met zr. Jeannette voor de orthopedische sessie.
Wij hopen dat ook zij weer een succesvolle periode zullen hebben.
Graag willen wij hier eens benadrukken dat al deze artsen belangeloos gedurende 2 weken voor de Indonesische medemens hun kennis en kunde inzetten. Wij bedanken hen , namens de patiënten, hiervoor heel hartelijk.

U kunt uw bijdrage voor onze actie storten op 1770 62 266 o.v.v. West-Timor.

Zie ook onze eerdere berichten over deze actie

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...