13 maart 2007

Rumah Teman rondt hulp aan slachtoffers aardbeving af

Meteen na de aardbeving op Java eind mei 2006 begon Rumah Teman met de hulpverlening. In eerste instantie directe noodhulp (voedsel en medische hulp) later het Bamboe-project. ( 251 huizen en 3 scholen). De Stichting Harapan heeft een grote bijdrage geleverd aan de activiteiten van Rumah Teman.

In totaal werd ruim € 8000,-- door ons, dankzij vele sponsors, bij elkaar gebracht. Onlangs deelde Nicole Verdier van de hulporganisatie mij in een telefoongesprek mee dat hun hulp aan de slachtoffers op korte termijn afgerond zal worden. In onderstaande brief wordt e.e.a. nader toegelicht.

Dit betekent dat wij ook zullen stoppen met acties voor het Bamboeproject.

Mogelijk dat wij in de toekomst nog iets kunnen betekenen voor de in de brief genoemde activiteiten van Rumah Teman


Groet

Jos van der Heijden

voorzitter Harapan.

-------------------------------------------------------

Hulporganisatie Rumah Teman

08-03-2007, Yogyakarta

Beste familie en vrienden,


Bij deze wil ik jullie op de hoogte stellen van de situatie in Yogyakarta, na de aardbeving mei 2006.

9 maanden lang zijn hulporganisaties, dus ook Rumah Teman, bezig geweest om alles op te bouwen.

Op alle vlakken is uiteindelijk hulp gekomen. In december is de regering over de brug gekomen met financiële steun die al eerder beloofd was. Dit was duidelijk te zien omdat de mensen massaal permanente huizen begonnen te bouwen.

Meestal niet volgens de richtlijnen van een aardbevingveilig huis! Dit komt ook omdat de financiële steun niet afdoende is. Gemiddeld hebben de mensen 15.000.000 rp (1.300 euro) ontvangen indien hun huis volledig verwoest was. Wij hebben daar waar nodig extra steun gegeven voor het om een veilig huis te bouwen ofwel om een compleet huis te bouwen.

Natuurlijk blijven in zo’n situatie altijd mensen ongezien en daar zijn wij ons op blijven richten. Dus hebben we ook steun gegeven aan mensen die geen regeringsgeld hebben ontvangen.


Inmiddels heeft Rumah Teman besloten om de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving af te ronden. Dit, omdat we zien dat er geen acute hulp meer nodig en omdat we alle financiële middelen gebruikt hebben. Middelen die jullie zo ruimhartig ter beschikking stelden. Daarnaast wordt het voor een aantal leden van Rumah Teman tijd om zich weer helemaal op andere activiteiten te richten.

Anouk Wilke is op dit moment in Nederland om haar studie af te ronden.

Abbot Husin Halim heeft besloten om een tweede fase in te gaan met Rumah Teman, hierin wil hij zich gaan richten op milieuprojecten. Zoals het schoonmaken van de vervuilde rivieren in Yogya en projecten rondom drinkwatervoorzieningen.

Lotus de Klein en ondergetekende zullen, net als de afgelopen jaren, hulp blijven bieden aan kinderen die onderwijs of medische hulp nodig hebben. Hulp op microniveau, maar wel met impact.

Mocht u geïnteresseerd zijn om deze projecten steunen dan zijn uw giften altijd welkom.


Met vriendelijke groeten,

Namens het hele team van Rumah Teman,

Nicole Verdier

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...