23 februari 2007

Permanente School ipv Bamboe

Budi Utami is een kleuterschool aan de rand van de stad Yogyakarta, in het
dorpje Panggungharjo op Java. Op 27 mei 2006 werd dit schooltje evenals vele andere scholen zwaar getroffen door de aardbeving. De ruim 40 leerlingen van deze school hebben gedurende 6 maanden les gehad in tenten op het schoolpleintje. Door de warmte en geluidsoverlast, veroorzaakt door de opbouwwerkzaamheden in de buurt, konden de kinderen zich slecht concentreren.
De hulporganisatie Rumah Teman en Stichting Harapan uit Best / Oirschot startten met het Bamboe-project, (bamboe-huisjes en scholen waaronder een school in Panggungharjo.) Nog voordat er voldoende geld bij elkaar was had de school zelf een financiële compensatie van de Indonesische regering ontvangen en besloten zij meteen aan de bouw van een permanente school te
beginnen. Dit ondanks het feit dat de financiële compensatie van de overheid niet voldoende was om de hele school op te bouwen.

Daarmee was het idee van de bamboe-school Budi Utami van tafel.
Samen met Bapak Agus de coördinator van de school is toen besloten dat Rumah Teman en Harapan een deel van de bouw van de permanente school zouden betalen. De school heeft de potentie om groter te groeien.
Verder willen ze in de toekomst een opvang mogelijkheid voor baby's opzetten. Dit is erg vooruitstrevend want dat betekent dat moeders kunnen gaan werken en dat is op Java nog niet zo vanzelfsprekend. Deze ontwikkelingen zullen leiden naar een betere economische situatie van
deze kampong. Kinderen kunnen dichtbij huis geschoold worden in een veilige omgeving en moeders hebben meer ruimte om te werken en zo ook een bijdrage te leveren aan het maandelijkse gezinsinkomen Op deze manier draagt onze hulp niet alleen bij aan de opbouw en groei van de school maar ook aan de ontwikkeling van de kampong.
Voor nadere informatie over deze en andere acties van de Stichting Harapan bekijkt u onze website of kunt u contact opnemen via email.

Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...