14 juli 2023

STICHTING BISSCHOP BEKKERS STEUNT CENTRUM HIDUP BARU (West-Timor)

Op Hidup Baru zijn dikwijls lichamelijk en geestelijk beperkte kinderen die naar Sumatra moeten reizen om daar onderzocht te worden door Nederlandse orthopedische chirurgen en indien mogelijk ook te worden geopereerd. 

Veel van de dubbel gehandicapte kinderen worden gedurende de reis naar Sumatra begeleid door een ouder of een familielid, die de gehele periode op het rehabilitatiecentrum Harapan Jaya van de Indonesische Zusters FCJM in de plaats Pematang Siantar verblijft.

De kinderen worden geopereerd door Nederlandse chirurgen in het plaatselijk Ziekenhuis Harapan.

Na de operaties verblijven de kinderen nog een langere tijd op Harapan Jaya waar de wonden worden behandeld en ze de nodige therapie ontvangen.

Wanneer ze, na enkele weken/ maanden terugreizen naar West Timor, kunnen zij daar op een goed geoutilleerde afdeling fysiotherapie verder geholpen worden. 

Soms is het helaas niet mogelijk ze voor langere tijd op Hidup Baru verder te behandelen en dan krijgen de ouders begeleiding op afstand en gaan de zusters zoveel als mogelijk is bij het kinderen langs.

Bijdrage:

De reizen naar Sumatra, de operaties, de nazorg en de aanschaf van spalken en prothesen kosten veel geld. De zusters van Hidup Baru hebben dit onvoldoende. Er werd begin dit jaar door Harapan daarom een beroep gedaan op de stichting Bisschop Bekkers. Deze stichting droeg € 5.000,-- bij in de in 2023 te verwachten kosten. 


** STICHTING BISSCHOP BEKKERS **: Na het overlijden van deze zeer sociaal bewogen bisschop werd besloten tot oprichting van een stichting die zijn werk voor de kwetsbare medemensen zou kunnen voortzetten. Dankzij een geslaagde televisieactie werd een prachtig startkapitaal van ruim zeven miljoen gulden opgehaald. Stichting Bisschop Bekkers kon aan de slag. De doelstelling van de stichting was en is: bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie van mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...