20 december 2021

BIJNA € 10.000,-- VOOR KINDERTEHUIZEN OP FLORES

Voor de elfde keer organiseerde stichting Harapan de speculaasactie . De opbrengst wordt bestemd voor de zes kindertehuizen van Yayasan Nativitas op Flores, een van de speerpunten van Harapan. Dit jaar met extra aandacht voor het tehuis Assumptio in Wolefeo dat veel schade heeft opgelopen als gevolg van grote modderstromen.

Eind oktober startte de speculaasactie in Best en omgeving door het kopen van het eerste pak door medeoprichter en oud bestuurslid Joz Bruggeman. Dit gebeurde in Cultuurspoor bij de tentoonstelling ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de stichting. Hij kocht dit 1e pak van Theo Bresser, een van de medewerkers van het werkatelier EEHT uit Best. (in dit atelier worden de pakken speculaas voorzien van de actiesticker) 

 Ook dit jaar werd samengewerkt met o.a. de beide Plus supermarkten uit Best, werkatelier EEHT , Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre en de stichting Nativitas uit Horst. Laatstgenoemde zet zich al vanaf 1993 in voor de kindertehuizen op Flores en organiseerde voor de 21e keer de speculaasactie in Horst en omgeving. Harapan werkt al 15 jaar samen met Nativitas. 

Vrijwilligers waren wekenlang in touw om, ondanks de coronaproblemen, zoveel als mogelijk pakken speculaas te verkopen . Door Harapan werden dit jaar ook cadeautasjes verkocht gevuld met speculaas en een doosjes thee van het werkatelier EEHT. Hiervoor was veel belangstelling. In Horst kon voor het eerst vanwege corona niet worden gerekend op de medewerking van de leerlingen van het voormalige Citaverde college. Daardoor werden zeker 4000 pakken minder verkocht. Beide stichtingen zijn heel tevreden met het verloop van de actie en een gezamenlijke opbrengst van bijna € 10.000,--

Geen opmerkingen:

VEEL BLIJE MENSEN OP WEST-TIMOR DANKZIJ RIJSTACTIE

Deze week werden door vrijwilliger Nico Eijkmans en Remco Eddens, bestuurslid van stichting Harapan Jaya samen met de zusters van rehabilita...