18 februari 2021

DANKZIJ DONATIE STEUN AAN KINDERTEHUIZEN FLORES

 Vanaf 1975 heeft de Belgische ontwikkelingswerkster Jeanne Colson op het arme Indonesische eiland Flores 5 kindertehuizen en een internaat voor meisjes opgezet in de organisatie Yayasan (stichting) Nativitas. Mama Belgie zoals zij ook wordt genoemd is inmiddels gepensioneerd en haar werk is overgedragen aan de nieuwe leiding.

                

De steun aan Nativitas Flores is een van onze speerpunten. Mede door de jaarlijkse speculaasactie en donaties van de Kringloopwinkel Handmelken uit Best heeft Harapan veel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de tehuizen. Door de coronacrisis heeft Nativitas het extra moeilijk, er zijn veel extra kosten, donaties lopen terug en er zijn minder inkomsten vanuit de omgeving. Voor de dringend noodzakelijk aanschaf van rolstoelen, hoorapparaten, rollators, prothesen, braces en voor medische onderzoeken en operaties van een aantal gehandicapte kinderen  werd  gevraag bij te willen dragen in de kosten, begroot op € 7.000,--.Wij benaderden hiervoor een fonds dat anoniem wil blijven en ontvingen een donatie van € 5.000,--. De overige € 2.000,-- worden door de stichting Nativitas Nederland uit Horst bijgedragen. Op Flores zal men bijzonder blij zijn dat op zo’n korte termijn het gevraagde bedrag bij elkaar werd gebracht. Zeker nu onlangs een van de tehuizen door een modderlawine heel veel schade heeft opgelopen, hetgeen ook weer extra kosten met zich meebrengt.Geen opmerkingen:

DANKZIJ DONATIE STEUN AAN KINDERTEHUIZEN FLORES

  Vanaf 1975 heeft de Belgische ontwikkelingswerkster Jeanne Colson op het arme Indonesische eiland Flores 5 kindertehuizen en een internaat...