13 mei 2020

BESTENAREN ZORGEN VOOR NOODZAKELIJKE WATERTONNEN OP CENTRUM HIDUP BARU (West-Timor)


Met schenkingen vanuit Best hebben de zusters op het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West Timor een aantal grote watertonnen aangeschaft. (donatie van een gouden bruidspaar, cadeau bij het afscheid van Dominee Martin Kroon en donaties bij een begrafenis)
In de zeer lange droge periode, minstens acht maanden, valt er bijna geen water. Na de regenperiode kunnen de zusters nog een redelijke tijd water oppompen uit de 6 waterputten, die dankzij Harapan en enkele fondsen zijn aangelegd.
In de regenperiode wordt er in de grote tonnen vanaf het dak water opgevangen. Als de waterputten droog komen te staan kopen de zusters water dat in tankwagens naar Hidup Baru wordt gebracht. Dat wordt dan in de inmiddels lege tonnen opgeslagen. Schoon water is van groot belang, zeker voor dit project met veel vaak dubbel gehandicapte kinderen waar heel veel kleding gewassen moet worden. Enkele kinderen hebben soms wel 3 x per dag schone kleren nodig. Op het terrein is ook een dierenverblijf voor varkens, eenden en kippen en er is een grote groentetuin. Voor dit alles is heel veel water nodig.


Geen opmerkingen:

STATIEGELD UIT WINTELRE VOOR STUDENTEN IN INDONESIE

Onderwijs is een belangrijke basis voor ieders ontwikkeling; zeker ook voor kinderen en jongeren in Indonesiƫ. Wij steunen vanuit ons studie...