08 november 2016

NEDERLANDSE OUDEREN IN GROTE PROBLEMEN IN INDONESIE.


Vorig jaar besteedde Harapan d.m.v. diverse publicaties en een tentoonstelling in de bibliotheek van Best met als thema HELP de INDISCHEN in INDONESIE aandacht aan dit probleem. Zaterdag 5 november was de uitzending van Max Maakt Mogelijk (Omroep Max) volledig hieraan gewijd.
Jan Slagter reisde af met Francine Tammeling van de stichting TEMAN TEMAN SEHATI . Francine komt uit Arnhem en zet zich al zestien jaar in voor ouderen in en rondom Bandung en Jakarta. Ooit werden deze ouderen als Nederlander in Nederlands-IndiĆ« geboren. Toen IndonesiĆ« in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. De ouderen konden destijds niet aantonen dat ze Nederlander waren, omdat ze door de oorlog hun identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. De nood is hoog en meer hulp is nodig. Jan Slagter ging daarom met Francine mee naar de ouderen in Bandung om uit te zoeken wat er nodig is. 

De uitzending van Omroep Max kunt u zien via:http://www.maxmaaktmogelijk.nl/uitzending…/indonesie-special

(foto’s komen van de website http://www.temantemansehati.nl)

Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...