21 augustus 2016

HARAPAN SAMEN MET NATIVITAS OP DE SOCIALE MARKT IN BEST

Tijdens de sociale markt  is de Stichting Harapan  aanwezig met 4 kramen. Met als thema “ Ontwikkelingswerk aan de basis”  presenteren  zich de stichtingen Harapan en Nativitas. Deze 2 stichtingen werken al meer dan 10 jaar samen voor de kindertehuizen van Yayasan Nativitas op Flores in Indonesië.  Zij  informeren u over doelstelling, werkwijze en activiteiten. Ook worden er (Indonesische) producten verkocht om de diverse projecten te ondersteunen.
Stichting Harapan
In april was het 15 jaar geleden dat de stichting Harapan werd opgericht met als doelstelling: het bevorderen en verbeteren van leefomstandigheden van kansarme families en personen in Indonesië.  Er werden in de voorbije jaren veel projecten ondersteund op Flores, West-Timor , Java en Sumatra. Actuele projecten zijn de uitbreiding van het weeshuis Pius IX in Pemantang Siantar Sumatra, bijdrage in studiekosten van weeskinderen in dit tehuis, noodzakelijke afrastering terrein en renovatie elektrische installatie van het  Kindertehuis Resurexio in Lekebai Flores (hiervoor zal dit jaar de traditionele speculaasactie gehouden worden) en oogoperaties op West-Timor.
Ter ondersteuning van deze actuele en andere projecten  kunt o.a  kleurrijke tassen kopen die gemaakt zijn van afval in Yogyakarta en 3-D kaarten.
Stichting Nativitas

Deze stichting heeft als doel fondsen te werven voor het mogelijk maken van het werk van de ontwikkelingswerkster Mama België op Flores; de opvang van ± 250 hulpbehoevende kinderen en jongeren door het in standhouden van  kindertehuizen. Yayasan Nativitas heeft op Flores 5 kindertehuizen, een asrama voor studerende meisjes,  een kleuterschool, een hydrotherapie centrum, een kleine boerderij, een werkplaats en een  smederij. Nativitas zal haar inmiddels traditionele speculaasactie dit jaar organiseren voor het kindertehuis Resurexio in Lekebai. Flores is een van de armste eilanden van Indonesië. Ter ondersteuning van de projecten verkoopt Nativitas allerlei prachtige Indonesische artikelen. (zie  www.kinderenvanflores.nl)

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...