06 juni 2016

DIKKE PLUIM EN € 10.500,-- VOOR GOEDE DOELEN HARAPAN: 4 jaar lang € 500,-- per jaar!!!

(persbericht Lionsclub Best-Oirschot)
Maar liefst € 10.500 was er op 1 juni te verdelen onder zeven maatschappelijke doelen die van onmisbaar belang zijn voor de samenleving in Best en Oirschot, maar ook daarbuiten. Leni Schimmel overhandigde de gelukkige organisaties namens Lionsclub Best Oirschot een mooie cheque en dankte hen voor het vele goede dat zij voor de samenleving hebben betekend.
De organisaties die in het zonnetje werden gezet, hebben dat ook dik verdiend. Al deze projecten zijn van groot belang voor onze samenleving, ze worden door vrijwilligers gedragen en hebben een solide administratie. De volgende projecten/organisaties ontvingen een eenmalige of meerjarige donatie van Lionsclub Best Oirschot:
*De Algemene Hulpdienst Best biedt met zo'n 50 vrijwilligers hulp aan inwoners van Best met een lichamelijke of sociale beperking en aan hen die zelf niet in staat zijn auto te rijden.
*In het Taalmaatjesproject Best van de stichting Samenspraak Best worden taalkoppels gevormd tussen vrijwilligers en anderstaligen uit Best. De vrijwilliger oefent gedurende één jaar met een anderstalige op een praktische wijze in de Nederlandse taal en onze cultuur en omgangsvormen.
*Het Alzheimer café Best Oirschot Son en Breugel organiseert elke maand een bijeenkomst voor direct betrokkenen van Alzheimer en dementie: familieleden en zorgverleners. Deze bijeenkomsten worden altijd ondersteund door een lezing. De donatie is bestemd voor een kleine vergoeding voor de deskundige spreker en voor het schenken van koffie en thee.
*De vrijwilligers van WensAmbulance Brabant brengen terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Dankzij deze donatie van de Lions kan de WensAmbulance Brabant 10 wensritten uitvoeren.
*De Stichting Harapan kan met de donatie maar liefst 60 arme mensen op West-Timor aan staar laten opereren. De zusters op Hidup Baru hebben in 2015 kunnen organiseren dat er in het ziekenhuisje van Halilulik uit veraf gelegen kampongs 161 patiënten aan staar konden worden geopereerd. De operaties zijn gratis, maar de kosten voor ophalen/vervoer en verblijf bedragen ongeveer € 35 per persoon. Zonder dit geld, kunnen zij dus geen staaroperatie krijgen.
*Stichting Leergeld Best Oirschot Son en Breugel ondersteunt leerlingen met hulpmiddelen uit gezinnen waar de financiële middelen niet aanwezig zijn voor deze hulpmiddelen.
*Stichting Welzijn Best Oirschot is dé organisatie voor welzijnsdiensten in Best en Oirschot. Deze stichting richt zich op het sterker maken van mensen (vergroten van zelfredzaamheid en eigen kracht) en het bevorderen van actieve deelname aan de samenleving.
(foto: midden bestuurslid José Meijer en voorzitter Jos van der Heijden met de cheque goed voor 4 x € 500,--)


Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...