17 augustus 2014

WERKZAAMHEDEN WATERVOORZIENING WEESHUIS PIUS IX

Wij hebben dit jaar de steun aan het weeshuis Pius IX opgenomen als een van de speerpunten. Dankzij de steun van RaboShare4more kan de noodzakelijke watervoorziening worden aangelegd. Van Zuster Vinsensia ontvingen we onlangs een brief met mededelingen over de aanleg van deze voorziening. (zie hieronder). Er is ook nog veel geld nodig om de weeskinderen naar school te kunnen laten gaan. (uniformen en boeken).
Uit de brief van de zuster:
Hartelijk dank voor al uw aandacht voor onze kinderen in het weeshuis Pius IX. Van Zuster Jeannette hoorde ik het goede nieuws dat Stichting Harapan extra geld zal sturen voor Pius IX  (€550 ,-- van o.a. de actie Dans4Harapan ). Dank je wel hiervoor. Wij zullen het besteden aan schooluniformen, boeken etc.

Wat betreft de watervoorziening:
1. Deze week zijn ze begonnen met het graven, gepland is ongeveer 60 meter diep.
2. Afgelopen maand heb ik 3 watertanks gekocht van 3 kubieke meter (grotere waren er niet)
3. Men is ook begonnen aan de toren voor de watertank.
4. Ook in voorbereiding een aantal meter dakgoot om het regenwater te verzamelen, speciaal voor de was en om het huis schoon te maken.
We hopen dat volgende maand alles klaar zal zijn, we zullen dan foto’s sturen.
Alle kinderen wachten heel blij op het water, want kinderen moeten veel water voor het dagelijkse leven en om zich te wassen.
Nogmaals dank je wel, 
Zuster Vinsensia

Water halen in de rivier is binnenkort niet meer nodig

Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...