12 november 2013

Cheque voor kindertehuis, Kringloopwinkel Best, Tentoonstelling Harapan, Speculaasverkoop.

Voor de 6e keer steun van de Stichting Handmelken en Kringloopwinkel Handmelken.Wij hebben ons de afgelopen 2 jaar onder meer ingezet voor de renovatie van het kindertehuis Nativitas in Watublapi. Tijdens de benefietavond van de Stichtingen Handmelken en Kringloopwinkel Handmelken in Best op 9 november werd door Wiet Gilsing (voorzitter Kringloopwinkel Handmelken) een cheque overhandigd van € 6.535,--. Dit laatste bedrag was nodig om de totale begroting kloppend te krijgen en zal besteed worden aan de renovatie van de keuken en het sanitair. 
De cheque werd door onze penningmeester Hanneke Renders in ontvangst genomen en overgedragen aan Theo Dinnissen, voorzitter Stichting Nativitas nadat deze een toelichting had gegeven op het project. De totaal begrootte actieopbrengst is binnen. Wilde Ganzen zal die met 55% verhogen tot € 50.000, zodat alle werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden, dit mede dankzij het Handmelken en de Kringloopwinkel Handmelken. Nativitas kan zich nu helemaal concentreren op de door de modderlawine in Nebe veroorzaakte problemen. (kindertehuis Maria Visitatie wordt bedreigd als gevolg van lawines en een doorgebroken damwand). Wij hebben ook onze medewerking toegezegd, de opbrengst van de speculaasactie 2013 zal volledig voor dit doel bestemd worden. 
Hanneke Renders overhandigt
de cheque aan Theo Dinnissen
Kringloopwinkel Handmelken
Op de benefietavond werd in totaal € 65.000,-- voor ontwikkelingswerk aan de vertegenwoordigers van 8 organisaties beschikbaar gesteld. Een geweldige prestatie van de Stichting Handmelken en vooral van de Kringloopwinkel Handmelken.Wij willen daarom de Kringloopwinkel nog eens extra onder uw aandacht brengen.
                                                          
Tentoonstelling Harapan 
Vanaf vorige week maandag is er in de bibliotheek van Best een overzichtstentoonstelling over doelstelling, werkwijze en activiteiten van Harapan. Over alle projecten vanaf 2001 vindt u daar informatie, voorzien van foto's. Ook aan de meest recente activiteit, de speculaasactie voor noodhulp aan kindertehuis Maria Visitatie in Nebe op Flores, wordt aandacht besteed. In de vitrines een aantal voorwerpen uit Indonesie.De tentoonstelling is te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek, nog tot 2 december.
 Speculaasverkoop
Vrijdag 15 en zaterdag 16 november zijn wij aanwezig in Plus supermarkt Erwin Kenter (Best Centrum)om pakken speculaas te verkopen. Ook verkopen we nog een aantal een aantal flessen heerlijke Spaanse rode wijn. De opbrengst wordt volledig bestemd voor de noodhulp aan het kindertehuis in Nebe op Flores. (Plus Erwin Kenter steunt ons bij de speculaasactie)
In het weekend van 29 en 30 november staan we in de Plus supermarkt Ton Henst, winkelcentrum Heuveldeind/Heivelden.
In Wintelre kunt u speculaas kopen via Ellen van Aaken 040- 2053114. 
Kinderen in Speelheide zetten zich in voor deze actie

 

Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...