09 september 2013

SOCIALE MARKT in Best 15 september : Stichting Harapan geeft informatie en verkoopt wijn en kleurrijke tassen.

Tijdens de sociale markt zijn wij met nog 6 organisaties aanwezig in de mooie pastorietuin van de St. Odulphuskerk, te bereiken via een poort tegenover de oude ingang van Prinsenhof of via de ingang bij de parkeerplaats langs de Odulphuskapel. Met als thema “ Ontwikkelingswerk aan de basis”  presenteren zich de samenwerkende stichtingen Harapan, Nativitas, Pak-weeshuis Sulawesi, Harapan Jaya, Howu-Howu, Hibiscus en Help de Indischen in Indonesia. Zij informeren u over doelstelling, werkwijze en activiteiten. Ook worden er (Indonesische) producten verkocht om de diverse acties te ondersteunen.
Stichting Harapan
Onze doelstelling is het bevorderen en verbeteren van leefomstandigheden van kansarme families en personen in IndonesiĆ«. Wij trachten dit doel te bereiken door een donatie aan een project, activiteit of aan een persoon en/of het verstrekken van gewenste materialen en grondstoffen. Een belangrijk uitgangspunt van ons is dat de hulpverlening gebeurt samen met contactpersonen en / of met andere (kleinschalige) hulporganisaties ter plaatse. Wij hebben ons vanaf 2001 ingezet voor projecten op Sumatra, Java, Flores, Sulawesi en West-Timor.
Wijn en kleurrijke tassen:
In de stand van Harapan kunt u heerlijke Spaanse wijn kopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor de renovatie van een kindertehuis in Watublapi op Flores. Dit is een project in samenwerking met Nativitas. Ook zijn er nog kleurrijke tassen te koop die gemaakt worden van plastic afval in Yogyakarta. De winst van deze verkoop gaat naar het revalidatiecentrum Harapan Jaya op Sumatra.
Burgemeester Severijns van Oirschot kocht de 1e fles wijn
voor de actie t.b.v. de renovatie van het kindertehuis in Watublapi

Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...