24 augustus 2013

SOCIALE MARKT 15 september: Stichting Nativitas informeert over haar activiteiten

ONTWIKKELINGSWERK AAN DE BASIS; De Stichting Nativitas heeft als algemene doelstelling fondsen te werven voor het mogelijk maken van het werk van de ontwikkelingswerkster Mama Belgiƫ op Flores; de opvang van 250 hulpbehoevende kinderen en jongeren. Dat wil zeggen voor het in standhouden van 6 kindertehuizen, het geven van voeding, onderwijs en medische verzorging. Tegenwoordig wordt de nadruk gelegd op het treffen van voorzieningen die de zelfstandigheid van de tehuizen bevorderen.
Op dit moment ligt de nadruk op het renoveren van het in 1974 geopende kindertehuis in Watublapi, het opruimen van de gevolgen van een recente aardverschuiving en het repareren en gedeeltelijk herbouwen van het zeer beschadigde kindertehuis in Nebe. Flores is een van de armste eilanden van Indonesiƫ.
Op de sociale markt zal het bestuur in een kraam informatie verstrekken over Nativitas, de samenwerking met Harapan en de renovatie van het kindertehuis. (hiervoor krijgen Harapan / Nativitas dit jaar een bijdrage van de Stichting Ned. Kampioenschap Handmelken en de Kringloopwinkel Handmelken Best).
In de 2e kraam worden producten uit Indonesiƫ verkocht om de acties voor Flores te ondersteunen.

zie ook www.kinderenvanflores.nl

de verouderde keuken in het kindertehuis Watublapi

Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...