26 maart 2011

Verkoop tassen en statiegeldactie succesvol verlopen




revalidatie in Harapan Jaya






Wij organiseerden vanaf januari een statiegeldactie voor revalidatiecentra in Indonesië, met name voor het centrum Harapan Jaya in Pematang Siantar op Sumatra.Klanten van de Plus supermarkten Kenter en Ton Henst konden hun statiegeldbonnen inleveren voor dit doel. De opbrengst van deze actie bedraagt ruim € 1.100,--.


Zuster Xaveria, directrice van het centrum Harapan Jaya is bijzonder blij met dit bedrag , een bestemming hiervoor is al gevonden; 3 (ex) patiënten van het revalidatiecentrum worden geholpen met het opstarten van een eigen bedrijfje als kleermaker. Ze krijgen elk een naaimachine, een lockmachine, 6 lappen stof om pantalons te maken en even zoveel voor bloezen en overhemden. Ook krijgen ze diverse benodigde materialen zoals scharen, naalden, garen. Vooraf moesten ze wel het certificaat als kleermaker behaald hebben. De een kan dat in een half jaar, de ander die bij opname in het revalidatiecentrum niet kan lezen en schrijven doet er wel 3 jaar over.


kleurrijke tassen In winkelcentrum Heivelden / Plus supermarkt Ton Henst werden kleurrijke tassen, gemaakt van gerecycled afval uit Yogyakarta, verkocht. Hiermee steunen wij zowel het milieu- werkgelegenheidsproject in deze stad als ook het hierboven genoemde revalidatiecentrum op Sumatra. De netto-opbrengst van de tassenverkoop gaat nl. hier naar toe.


verkoop in de Wereldwinkel Best Samenwerking met andere organisaties die zich inzetten voor de Derde Wereld is een onze beleidsuitgangspunten. Ook dit jaar is er weer een samenwerking met de Wereldwinkel uit Best. Enkele jaren geleden werden hier ook al tassen verkocht en werd de opbrengst van de voorjaarsuitverkoop bestemd voor de aanschaf van een professionele naaimachine en 50 afvaltonnen. Harapan is blij dat de Wereldwinkel ook dit jaar weer de gelegenheid biedt tassen (schouder- boodschappen- toilettassen en pennenetuis) te verkopen. Vanaf 4 april tot eind mei kunt u in deze mooie winkel aan de Hoofdstraat een keuze maken uit een ruim aanbod van deze kleurrijke tassen.



Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...