10 maart 2011

18 en 19 maart kleurrijke tassen van afvalplastic uit Yogyakarta in Winkelcentrum Heivelden


Na de aardbeving in Yogyakarta juli 2006 startte de hulporganisatie Rumah Teman als positief vervolg op de schoonmaakactie van de rivieren een recyclingproject. Er wordt afval opgehaald, het plastic ( dat is er in overvloed in Indonesiƫ) en andere producten zoals papier worden er uitgehaald. Het plastic wordt gewassen en daarna verkocht aan fabrieken die dit hergebruiken. Ook wordt er plastic verzameld op vuilnisbelten. De organisatie hoopt dat hierdoor de lokale bevolking het vuilnis niet meer in de rivieren of op straat zal gooien en dat het alsmaar verbranden hiervan met de daarbij behorende luchtvervuiling zal stoppen. Ook wordt gewezen op de gevaren van het verbranden. Er zijn een aantal bedrijven, scholen en huishoudens die in speciaal daarvoor door Rumah Teman en Stichting Harapan verstrekte tonnen hun afval verzamelen.


Plastic dat veelzijdig gebruikt wordt voor bakolie, wasmiddel etc. kan niet verwerkt of verkocht worden. Dit wordt gesorteerd , gewassen en gedroogd. Daarna worden er met een naaimachine kleurrijke boodschappen- , schouder- , toilet- , aktetassen en pennenetuis van gemaakt. De winst wordt gebruikt om de werknemers te betalen en zo het project voort te zetten en zo mogelijk uit te breiden. Op deze wijze draagt het project ook bij aan de werkgelegenheid.


Wij werken nauw samen met Rumah Teman en verkopen daarom tassen die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart zijn wij aanwezig in Winkelcentrum Heivelden / supermarkt Plus Ton Henst om u te informeren over haar activiteiten en om tassen te verkopen. De opbrengst van de tassenverkoop wordt bestemd voor revalidatie van gehandicapten in Indonesiƫ. In deze supermarkt is dan ook nog de statiegeldactie voor drie revalidatiecentra, een samenwerkingsproject met de Stichting Harapan Jaya.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...