10 maart 2010

Voortgang Hulp aan Sumatra

Wij ontvingen van de Stichting Anak Asuh onderstaand bericht over de voortgang Hulp aan Sumatra:

De lagere school SDN 004 Tarantang, Kec. Lubuk Kilangan, Kodya Padang, West Sumatra, was een van de vele scholen die zwaar beschadigd is door de zware aardbeving die het gebied trof op 30 september 2009.

Het schoolgebouw werd ernstig vernield door de aardbeving en onbruikbaar bevonden volgens de inspectie van de overheid. Er waren echter geen fondsen beschikbaar voor renovatie van het gebouw waardoor de 120 leerlingen gedwongen waren lessen te volgen onder uitermate gevaarlijke omstandigheden.

Het schoolgebouw bestaat uit 6 klaslokalen, 1 kantoor, 1 bibliotheekje -administratieruimte en een toiletgebouwtje. Alle lokalen hebben schade ondervonden van de aardbeving. Twee lokalen en de toiletgebouwen waren volledig onbruikbaar geworden.

Een van de muren was geheel ingestort. Drie andere muren stonden weliswaar nog, maar na inspectie is besloten dat ook een van de zijmuren moest worden gesloopt om de veiligheid van de kinderen te kunnen garanderen. Besloten is om extra veiligheidsbalken in de muren in te bouwen en de ijzeren bewapening twee maal zo zwaar te maken zodat de kans groter is dat het gebouw een volgende aardbeving zal kunnen doorstaan.

Enkele dagen na de aardbeving is gestart met het opruimen van het puin en zijn de zwaar beschadigde muren gedicht met triplex platen zodat het leerproces weer van start kon gaan, hetzij onder zeer gevaarlijke omstandigheden.

Op 22 januari hebben de Stichting Anak Asuh en de stichting Setara Kita, in samenwerking met het hoofd en leraren van de school, besloten te starten met de renovatie van de school zodat de kinderen weer onder veilige omstandigheden de lessen kunnen volgen. Mede dankzij donaties van vele particulieren en een aanzienlijke bijdrage van de Lionsclub Best-Oirschot en Stichting Harapan uit Best, kon snel tot actie worden overgegaan en de herbouw worden gestart.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...