22 februari 2010

Opnieuw statiegeldactie voor revalidatiecentra; vanaf maandag 1 maart in supermakt Plus Ton Henst in Best

Wij houden vanaf maandag 1 maart tot maandag 22 maart een statiegeldactie in de supermarkt Plus-Henst in winkelcentrum Heivelden. Als u daar lege flessen inlevert kunt u uw tegoed bon in een speciaal daarvoor bestemde ton doen. Na afloop van de actie wordt het volledige bedrag van de bonnen uitbetaald aan de Stichting Harapan Best-Oirschot. De opbrengst zal worden bestemd voor de zorg aan lichamelijk gehandicapten in Indonesiƫ. Het leven van een gehandicapte in Indonesiƫ is niet te vergelijken met die in Nederland. Ze liggen dikwijls de hele dag in bed, ze zijn vanwege hun handicap helemaal afhankelijk van familie en omgeving. Soms worden ze volledig van de buitenwereld afgezonderd. Er zijn in Indonesiƫ heel veel mensen met O en X benen, hazenlippen, polio, klompvoeten en brandwonden. De familie heeft geen geld voor een of meerdere operaties en / of hulpmiddelen zoals prothesen, beugels, rolstoelen, rollators, looprekjes of krukken.

De Stichting Harapan Jaya heeft 3 centra waar gehandicapten geopereerd en daarna gerevalideerd worden. Deze stichting houdt zich o.a. bezig met preventieve zorg, poliklinische behandeling en operaties. De operaties worden uitgevoerd door Nederlandse artsen. Zij offeren een deel van hun vakantie op om, zonder vergoeding, in enkele weken tijd veel nuttig werk te doen. Na de operaties worden de gehandicapten opgenomen in de centra voor revalidatie, (om)scholing en nazorg, waaronder begeleiding tot terugkeer in de maatschappij.

Er is veel geld nodig voor deze projecten. Zoals bekend werken wij nauw samen met Harapan Jaya en bestemmen daarom de volledige opbrengst van de supermarkt Plus Ton Henst-statiegeldactie voor de 3 centra.

Geen opmerkingen: