31 december 2008

Acties voor Nias en Flores verlopen succesvol

Enkele weken geleden startten wij met 3 acties voor de Indonesische eilanden Flores en Nias.

Het betreft : 1. Studiekosten van opleiding verpleegkundige Nias. 2. Microkrediet voor vrouwen op Nias. 3. Schotel – dvdrecorder voor middelbare school op Flores.

De acties verlopen zeer succesvol. In korte tijd is er voldoende geld ontvangen ( € 2.300) om samen met de Stichting Howu-Howu een verpleegkundige haar opleiding in Medan te laten afmaken en de Stichting Nativitas kan de gewenste dvd-recorder en schotel voor de middelbare school op Flores aanschaffen. Harapan stopt daarom met deze 2 acties maar gaat nog verder met het geld inzamelen om noodzakelijke microkredieten op het arme, door natuurrampen zwaar getroffen eiland Nias, te kunnen verstrekken:

microkredieten voor vrouwen:

Stichting Howu-Howu Indonesiƫ is gestart met het verstrekken van microkredieten om vrouwen de kans te bieden een kleinschalig initiatief te beginnen waarmee zij een aanvulling op het inkomen van het gezin kunnen realiseren. Zij starten met de verkoop van kleine dagelijkse benodigdheden of maken cakes en andere zoetigheden en verkopen deze, of ze beginnen een kleine eetstal (warung). Er worden met de vrouwen afspraken gemaakt om een deel van het krediet terug te betalen. Als ze het kunnen betalen lossen ze per week een klein bedrag af.

De Stichting Harapan werkt nauw samen met Howu-Howu en wil deze actie daarom onder uw aandacht brengen.

Wilt u steunen, dan kunt u uw bijdrage storten op Stichting Harapan Best - Rabo 1770 62.266 o.v.v. microkrediet Nias (giften aan de Stichting Harapan komen in aanmerking voor belastingaftrek)

Geen opmerkingen: