05 september 2008

Stichting Harapan samen met Stichting Ulina Indonesie op sociale markt 21 september

Informatie over samenwerkingsproject Harapan en Ulina

Stichting Ulina Indonesië is een neutrale humanitaire hulporganisatie die zich richt op kleinschalige projecten, met als doel het bestrijden van armoede in de kampongs van Noord Sumatra en Bali. Men realiseert maximale hulp met minimale kosten door samenwerking met de plaatselijke bevolking, revalidatiecentrum Harapan Jaya en diverse instanties in Indonesië. Er is geld nodig voor o.a.: gezondheidszorg , educatie, watervoorziening, zorg voor ouderen, goed gereedschap. De Stichting heeft met succes een aantal hulpverleningsacties gehouden:
-Ulina heeft gezorgd voor bedden en rolstoelen voor zieken, ouderen en gehandicapten.
-In Noord Sumatra in de leprakolonie "Lao Simomo", zijn medicijnen en verbandmiddelen gebracht.
-Er zijn pompen geplaatst voor betere watervoorzieningen. -De Stichting heeft gezorgd voor veel schooluniformen, schoolgeld en boeken voor basis - en vervolg onderwijs en voor beroepscursussen.
-Er is gezorgd voor betere huisvesting door bamboehuisjes te vervangen door stenen. Lekke daken van golfplaten zijn vernieuwd. In een kampong is een gedeelte van een weg geasfalteerd in samenwerking met de bevolking waardoor betere bereikbaarheid.
-Om de opbrengst van het land te verhogen zodat de mensen meer te besteden hebben, zijn er diverse goede planten gekocht en is er gezorgd voor bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
Watervoorziening kampong Kuta Gerat.
Op verzoek van Ulina Indonesië is door Harapan een actie gestart voor de aanleg van een watervoorziening in Kuta Gerat op Sumatra. Er zijn veel arme gezinnen in deze kampong. Het ligt op 1400 meter hoogte en om er te komen moet je een 6 kilometer lang karbouwpad bewandelen. Er is geen stromend water. Regenwater wordt opgevangen in grote plastic tanks. Hier halen de inwoners water uit om te koken en te wassen. Dit is echter lang niet voldoende, als de tank leeg is moeten de mensen de berg af naar een rivier, 6 kilometer lopen. Heen en terug dus 12 kilometer! Meestal halen de vrouwen het water in kannen op hun hoofd, als ze geluk hebben kunnen ze onderweg meerijden met een passerende terreinwagen die materialen en voedsel naar Kuta Gerat brengt. Dankzij een toezegging van de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken en de Stichting Kringloopwinkel Handmelken, mag verwacht worden dat de watervoorziening eind 2008 / begin 2009 aangelegd kan worden.
*Op de sociale markt in Best zijn bestuursleden van Harapan en Ulina Indonesië aanwezig om u over deze en andere activiteiten te informeren.Kampong Kuta Gerat
Op deze plaats moet de waterboring komen van waaruit de watervoorziening kan worden aangelegd.Geen opmerkingen:

NOODKREET OM HULP VAN YAYASAN NATIVITAS OP FLORES / steun onze actie (vervolg)

We weten dat in Nederland bij veel mensen de nood hoog is ten gevolge van de corona-pandemie. Toch willen wij een beroep doen op de men...