13 september 2008

Schooluniformen voor kinderen uit Gurun Panjang (Bukittinggi)

In Indonesiƫ moeten alle schoolkinderen een uniform dragen.Deze verplichting zorgt er voor dat het verschil tussen arme en rijke kinderen niet te zien is. Als de ouders zo'n uniform niet kunnen betalen kunnen de kinderen niet naar school, soms gebeurt dat ook. In bepaalde gevallen kan het voor kinderen een belemmering zijn om verder te studeren.

Arme ouders moeten voor het kopen van uniformen dikwijls geld lenen.

Een school uit Gurun Panjang , een kampong in Bukittinggi deed begin van dit jaar een beroep op onze Stichting. Er waren 66 kinderen uit gezinnen die een uniform (+ tas + schoenen) niet of heel moeilijk konden betalen. Harapan heeft voor deze kinderen allemaal 1 uniform geregeld.(1 uniform kost € 5,--) Het geld hiervoor kwam uit een speciale gift . Het resterende bedrag van deze gift is gereserveerd t.b.v. het fonds Schooluniformen Gurun Panjang.

Wij hopen dat dit fonds nog verder wordt aangevuld, elk kind heeft eigenlijk 2 uniformen, een boekentas en een paar schoenen nodig om naar school te gaan.

Totale kosten € 17.00 ( 2 uniformen € 10.-- , 1 tas € 3.50 , schoenen € 3.50. U kunt uw bijdrage voor dit fonds storten op Rabo 1770 62.266 o.v.v. uniformenfonds


Terimakasih





Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...