09 maart 2008

Opbrengst uitverkoop Wereldwinkel voor recyclingproject

Op maandag 3 maart vond in de Wereldwinkel Best de overhandiging plaats van de opbrengst van de uitverkoop die in januari werd gehouden. Hiermee werd tweemaal een goed doel gesteund, namelijk de makers ervan een eerlijke prijs te geven en de opbrengst te besteden aan een goed doel in Indonesiƫ.

Het eindbedrag was € 626,-, een mooi resultaat.

Bij de ontvangst van het geld deden wij direct aan het bestuur van de Wereldwinkel een suggestie voor de besteding ervan. Wij willen het recyclingproject van de lokale hulporganisatie "Rumah Teman" op Yogyakarta in Indonesiƫ hiermee extra steunen.

Na de grote aardbeving in 2006 is er al veel werk verzet om o.a. een school en bamboe huisjes te realiseren. Inmiddels is er een recyclingproject opgezet om het vele plastic wat overal rondzwerft op te halen, te wassen en te hergebruiken. Het is plastic wat niet verwerkt of verkocht kan worden aan andere bedrijven maar wel gebruikt kan worden bij het vervaardigen van tassen door de mensen zelf, welke in Nederland verkocht worden. Wie weet ziet u ze over enige tijd hier in Best!

Peter Hentzen, vice voorzitter Wereldwinkel, Joz Bruggeman, Jos van der Heijden, Jolanda Brouwer, secretaris Wereldwinkel (foto: Gerdie Bolwerk)

Activiteiten Wereldwinkel:

Peru-project Heerbeeck-college

Recent is ook het Peru-project van bovengenoemde school afgerond. Met de opbrengst hiervan worden onderwijsprojecten en natuurbeschermingsprojecten in het regenwoud van Peru gefinancierd. De Wereldwinkel heeft dit project met artikelen gesponsord.


Paaseieren nieuw in de winkel!

Graag maken wij u attent op een nieuw product in onze winkel. Momenteel zijn heerlijke paaseieren verkrijgbaar die gemaakt zijn van Divine chocolade. Er worden hiervoor alleen cacaobonen van de allerhoogste kwaliteit gebruikt afkomstig uit Ghana. Divine geeft de cacaoboeren een gegarandeerde prijs en een premie voor de cacaobonen met daarnaast de belofte een langdurige relatie aan te gaan. Bovendien zijn de cacaoboeren gedeeltelijk eigenaar van het bedrijf Divine. Hierdoor hebben zij inspraak in de organisatie en delen zij mee in de winst. Naast eerlijke cacao bevat Divine ook Max Havelaar gecertificeerde suiker uit Malawi. In de Wereldwinkel Best zijn zakjes met kleine eitjes verkrijgbaar maar ook een mooi verpakt groot chocolade-ei van pure chocolade met daaronder een zakje amazonenoten met een laagje pure of melk chocolade.


Voorjaarskriebels

Nu af en toe het zonnetje ons het voorjaarsgevoel probeert bij te brengen komen ook weer frisse nieuwe producten in de Wereldwinkel aan de Hoofdstraat. Zo kunt u uw huis opfleuren met kleurrijke rieten vlinders uit Srilanka, rieten schalen uit Vietnam, tot 1,5 meter hoge raffia giraffen uit Madagaskar en ook zijn er weer volop sieraden en zijden sjaals in allerlei modieuze tinten vanuit heel de wereld. U ziet dat bijdragen aan een betere wereld door middel van Fair Trade helemaal niet saai hoeft te zijn.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...