01 maart 2008

Cursus nordic walking voor revalidatiecentrum

Nordic Walking voor een betere conditie en voor Hidup Baru

Op zaterdag 15 maart start de eerste cursus Nordic Walking waarvan de gehele opbrengst ten goede zal komen aan onze Stichting. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur van de NFIB en bestaat uit 6 lessen van 1½ uur. Kosten € 60,-- . Het gebruik van de stokken is in de prijs inbegrepen. De lessen starten om 10.00 bij het Joe Mann paviljoen in Best en worden gegeven op 6 opeenvolgende zaterdagen. Maximale deelname is tien personen.

Aanmelden kan bij een van onze bestuursleden :
Jos van der Heijden tel 373779 ,
Joz Bruggeman 396283,
Hanneke Renders (Oirschot) 575195
of via stharapan@hotmail.com
Het cursusgeld kan worden overgemaakt op rekeningnummer Rabobank 1770.62.266 t.n.v. Harapan.

Wat is Nordic Walking?
Nordic walking is geen wandelen met stokken. Het is een totaal fitness- en bewegingsconcept. Het voordeel boven fitness in een zaal is dat je het buiten doet, het hele jaar door. Bij voorkeur in de natuur. In de cursus leer je de techniek zodat je maximaal profijt heb van je trainingsinspanning. Wanneer je 2 Ć” 3 maal in de week, een uurtje gaat trainen kun je er op rekenen dat je conditie binnen een half jaar sterk verbetert. De been- en armspieren worden intensief getraind omdat je loopt met een grotere pas, een bredere uitzwaai van je armen naar voor en naar achter en een tegengestelde rotatie van de schouders en heupen. Bovendien door het meer of minder krachtig afzetten met de stokken worden armen, borst en rugspieren nog eens extra onder handen genomen. Ook letten we op een perfecte afwikkeling van de voet en worden de handen die de stokken vasthouden bij elke stap geopend en gesloten. Kortom bijna alle spieren van het lichaam doen mee.

Lopen voor beter lopen Onze doelstelling is: het bevorderen en verbeteren van leefomstandigheden van kansarme families en personen in Indonesiƫ. Wij ondersteunen diverse projecten waaronder i.s.m. de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken Best en de Kringloopwinkel Handmelken de aanleg van een watervoorziening in het revalidatiecentrum Hidup Baru op West-Timor. In dit centrum krijgen fysiek gehandicapten, over het algemeen kinderen, nagenoeg kosteloos de noodzakelijke medische hulp, ongeacht hun geloofsovertuiging of etnische afkomst. Er komen veel kinderen met O en X benen, polio en klompvoeten. Wij willen daarom onder het motto "Lopen voor beter lopen"" de volledige opbrengst van de cursus bestemmen voor dit revalidatiecentrum.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...