14 januari 2008

Eerste machines in werkplaats Waipare - Flores

De eerste machines in de nieuwe werkplaats
Begin 2006 kwamen wij - naar aanleiding van de IKON uitzending op 1ste en 2de Kerstdag 2005 over het werk van ontwikkelingswerkster Mama Belgiƫ op het Indonesische eiland Flores - in contact met de Stichting Nativitas uit Horst. Deze Stichting zet zich in voor kansarme kinderen op Flores. Er ontstond een samenwerkingsactiviteit gericht op het verkrijgen van middelen om een werkplaats voor een weeshuis en voor gehandicapten te kunnen inrichten.

Wij dienden hiertoe een projectaanvraag in bij de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken uit Best. Eind 2006 ontvingen wij van deze stichting € 10.000,-- voor de aanschaf van de benodigde machines.

In 2007 werd de werkplaats gebouwd (zie ook ons bericht met foto's juni 2007). Onlangs werden de eerste nieuwe machines geplaatst. Deze stonden al enige tijd in de oude, bijna vervallen werkplaats. In mei zal de werkplaats officieel geopend worden. Bestuursleden van de Stichting Nativitas zullen hierbij aanwezig zijn. Wij zullen u over deze opening nader informeren.




Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...