30 april 2024

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **


 Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te onderhouden. Er verblijven ± 40 kinderen. De steun aan het weeshuis is een van onze speerpunten.

Door de directrice was het verzoek tot ondersteuning in de kosten van de dringend noodzakelijke aanschaf van een nieuwe, grotere minibus ingediend. Dit was nodig omdat de oude bus te klein was en de vele reparaties hoge kosten met zich meebrachten. De bus wordt o.a. gebruikt om de kinderen naar de diverse scholen en activiteiten in de buurt te kunnen brengen. Sommige scholen zijn meer dan 10 kilometer van Panti Pius en moeilijk of niet met de bus te bereiken. De aanschafsprijs is € 39.350,-- Uit eigen inbreng van Panti Pius, Harapan acties en inruil van de oude bus was begin 2023 totaal € 23.350,-- beschikbaar. Voor het tekort (€ 16.000,--) benaderden wij fondsen en opbrengsten uit diverse acties werden hiervoor bestemd. Het heeft even geduurd maar de bus is klaar.



Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...