04 april 2024

GOEDE DOELEN WEEK; ** Vastenactie voor project van stichting Harapan op West-Timor **

GOEDE DOELEN WEEK in Eersel, Steensel, Duizel, Vessem, Wintelre, Knegsel, de Beerzen, Oirschot, Spoordonk en Best

In bovengenoemde dorpen zal de opbrengst van de Vastenactie 2024 besteed worden aan een van de Harapan projecten: NIEUW LICHT voor oog- en staar patiënten op West-Timor. .
Met dit project kunnen de Indonesische zusters Franciscanessen  van het revalidatiecentrum Hidup Baru de meest behoeftige staar- en oogpatiënten op het Indonesische eiland West Timor helpen.
Veel van deze patiënten zijn niet bij machte de reiskosten te betalen om naar een specialistische oogarts op West Timor of veel verder weg van hun woonplaats zoals bv Jakarta of Soerabaja te gaan. Laat staan dat zij de kosten kunnen dragen voor een eventuele  opname  in een oog-ziekenhuis  voor een kostbare operatie  of een andere behandeling om erger te voorkomen.
Helaas is voor de meeste, veelal heel arme mensen, de bestaande ziektekostenverzekering te duur.  
De zusters hopen dat zij door de Vastenactie  weer in staat worden gesteld vele staar en oog patiënten te kunnen helpen.
Hoe kunt u het project NIEUW LICHT steunen?  Door tijdens de collecte van de Goede Doelen Week  de Vastenactie aan te kruisen met vermelding van het bedrag dat u hieraan wilt besteden.  Goed om te weten is nog, dat de landelijke organisatie van Vastenactie uw gift aan dit project met 50% verhoogt!


Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...