24 februari 2024

** VASTENACTIE voor project stichting Harapan


De  parochies Odulphus van Brabant en Samen Willibrordus doen mee aan de Goede Doelenweek met het project:Nieuw Licht” voor oogpatiënten op West-Timor.

Vastenactie heeft naast centrale projecten ook de mogelijkheid om een eigen project in te brengen dat dan door Vastenactie wordt ondersteund. Dit jaar hebben de hierboven genoemde parochies gekozen voor zo’n eigen project, ons project: “Nieuw licht” op West-Timor

West-Timor kenmerkt zich door een gebrekkige gezondheidszorg. Er heerst grote armoede en mensen kunnen de zorg gewoonweg niet betalen. De gezondheidsproblemen worden ook veroorzaakt door slechte hygiënische omstandigheden en gevaarlijke werkomstandigheden op het veld. Mensen koken op houtvuren in huis, veel afval en chemicaliën worden verbrand. De vervuilde rook veroorzaakt veel oogirritaties en mede als gevolg van de eenzijdige voeding komt ook staar heel veel voor. Omdat doktersbezoek voor veel mensen te duur is, worden de oogziekten niet behandeld en worden mensen onnodig blind.

 Wat kunt u doen? U kunt dit project ondersteunen door tijdens de collecte van de Goede Doelenweek in de gemeenten Eersel, Oirschot en Best die gehouden wordt in de week van 8 april tot en met 13 april a.s. op het collecteformulier de Vastenactie aan te kruisen met vermelding van het bedrag dat u hieraan wilt besteden. Uw steun gaat dan rechtstreeks naar het project.  

Het is ook mogelijk om rechtstreeks een gift te doen aan Vastenactie op: NL21 INGB 0000 0058 50 ten name van Vastenactie te Den Haag. Als u uw overschrijving doet onder vermelding van nr. 402450, dan komt uw gift ook direct terecht bij ons project. 

De landelijke organisatie van Vastenactie verhoogt uw gift met 50%!

 ** Op deze website onder VASTENACTIE vindt u verdere informatie **

  


Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...