29 december 2022

SUCCESVOLLE KERSTACTIE OP BASISSCHOOL DE DISSELBOOM IN WINTELRE * € 1.130,-- voor uniformen- en studiefonds *

 


Wij hebben een fonds waaruit voor kinderen uit arme gezinnen op een school in de kampong Sungai Jariang / Sumatra schooluniformen betaald worden. Met als thema: WIJ NAAR SCHOOL, ZIJ NAAR SCHOOL steunt de Disselboom, samen met de Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre (W.O.W). ons om geld bij elkaar te brengen voor dit fonds. Vanuit ons studiefonds studeren in Indonesië een aantal (wees) kinderen aan het voortgezet en universitair onderwijs.

Onze voorzitter Jos van der Heijden bezocht enkele weken geleden de school om samen met Ellen van Aaken van W.O.W in alle klassen om de kinderen te informeren over de kerstactie. De kinderen hebben daarna samen met de leerkrachten hard gewerkt om de op 23 december gehouden kerstmarkt voor te bereiden, en met succes. De markt werd bezocht door heel veel ouders, opa’s en oma’s. Ze konden kerstwerkstukjes kopen, genieten van de meest uiteenlopende acts, luisteren naar kerstmuziek of samen met de (klein) kinderen op de foto gaan. Er was koffie, thee en warme chocomel. In alle klassen was de mogelijkheid om een (vrijwillige) bijdrage te geven. Alle bijdragen bij elkaar leverden voor ons schooluniformen- en studiefonds een mooi bedrag op.


Voordat de kinderen en de leerkrachten konden gaan genieten van de kerstvakantie werd op de speelplaats het resultaat door het onthullen van een cheque bekend gemaakt,
€ 1.130,-- een geweldig resultaat. Namens Harapan en W.O.W namen Jos van der Heijden en Jose van Dinter onder dankzegging aan alle kinderen en leerkrachten de cheque in ontvangst.Geen opmerkingen:

TOILETTEN voor desa Umauta-Dokar op Flores

Wij steunden met een eenmalige donatie van € 4.700,-- uit de opbrengsten van onze acties het project van de stichting Rupingh: 112 toiletten...