11 juli 2022

DANKZIJ FONDSEN EXTRA STEUN VOOR REVALIDATIECENTRUM HARAPAN JAYA OP SUMATRA

 Harapan Jaya is een centrum in Pematang Siantar op Noord-Sumatra. Het richt zich op lichamelijk gehandicapten van Sumatra en omliggende eilanden. De laatste jaren zelfs ook uit Bali en West-Timor.   
                                                                                 Veel is er al gedaan om het leven van de gehandicapte mens beter te maken. Vanaf de oprichting in 1981 zijn in het centrum al meer dan 7.300 patiënten geholpen.
Jaarlijks  komen teams van artsen uit Nederland en België bestaande uit orthopeden en plastisch chirurgen  2x naar  Pematang Siantar om daar in het ziekenhuis  Harapan, de meest uitlopende operaties te verrichten vanwege o.a.: lipspleten, open gehemelte, brandwonden waardoor contracturen zijn ontstaan , O en X-benen, klompvoeten, polio, hypospadie en aangeboren hand afwijkingen. Zij doen dit  geheel belangeloos.

Na de operaties worden de patiënten opgenomen in het centrum waar een traject van revalidatie wordt gestart. Dit kan o.a  inhouden het volgen van (basis) onderwijs of  beroepsonderwijs. Dit is belangrijk om bij terugkeer in de eigen woonomgeving voor zichzelf te kunnen zorgen bv. als naaister of  kleermaker. 


  Steun aan dit centrum is een van onze speerpunten.
Voor het optimaal functioneren van Harapan Jaya is de aanschaf en/of vervanging van diverse apparatuur noodzakelijk o.a laptops, printer, keukenspullen, kaarsenkookpannen (voor de kaarsenmakerij) en een geluidsinstallatie. Voor een totaal bedrag van € 9.640,--                                              
De zusters beschikken over onvoldoende middelen om deze spullen te kopen. Zij deden daarom begin van dit jaar een beroep op ons. Het gevraagde bedrag is dankzij  enkele steunfondsen bij elkaar waaronder de stichting Weeshuis Nijkerk, de Hofstee stichting, de Dirk en Jan Kitty Reek Versteegh stichting. Twee laptops werden geschonken door Intel. 

Geen opmerkingen:

11 december: KERSTMUZIEK Fanfare Drumband Sint Willibrordus Wintelre : Harapan speculaasactie

Zondag 11 december om 14.00uur in de Sint Willibrorduskerk in Wintelre Kerstmuziek door de Fanfare/ Drumband met na afloop heerlijke gluhwei...