02 mei 2022

RIJSTACTIE : EEN PAK VOOR EEN ZAK, rijst voor armen op West-Timor


Op West-Timor komt veel armoede voor, er wordt honger geleden, de gezondheidszorg is minimaal, de hygiënische omstandigheden slecht. Er is op veel plaatsen sprake van slechte huisvesting en er is gebrek aan schoon (drink)water. Het belangrijkste middel van bestaan is landbouw. Door de droogte is het verbouwen van goed en voldoende voedsel heel moeilijk. Er zijn veel vluchtelingen na de bloedige oorlog met het huidige zelfstandige Oost-Timor. De zusters van de Congregatie FCJM in Atambua helpen zo goed als mogelijk de hulpbehoevenden. Zij stichtten het rehabilitatiecentrum Hidup Baru voor dubbel gehandicapte kinderen. Hulp aan dit centrum is een van de Harapan speerpunten.                                    Tijdens de huisbezoeken nemen de zusters vaak rijst en andere levensmiddelen mee voor de armen.                                                                                                    

           Wij zetten ons  d.m.v. de actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, rijst voor armen op West-Timor in om te  helpen. In samenwerking met de Plus supermarkten Ton Henst en Erwin Kenter wordt van 4 t/m 15 mei rijst verkocht voor  € 1,50 per pak. Van de opbrengst worden zakken rijst bezorgd bij  arme gezinnen. (een zak van 20 kg. kost in Indonesië ± € 15,--) .                                                                                               DONATIES voor deze actie: NL29RABO 01770 62 266 met vermelding: RijstactieGeen opmerkingen:

HARAPAN SPECULAASACTIE OP DE MARKT in Best, zaterdag 2 december

Begin november startte de stichting Harapan met de 13e speculaasactie. De opbrengst van deze actie wordt bestemd voor gehandicapte- en weesk...