09 april 2021

EEN PAK VOOR EEN ZAK, RIJST VOOR ARMEN EN SLACHTOFFERS TROPISCHE STORM.

Onze rijstactie is gestart, in de Plus supermarkten Henst en Kenter in Best kunt u pakken rijst kopen voor € 1,50. De opbrengst wordt bestemd voor armen en voor slachtoffers van de tropische storm.

                                           (zie https://m.youtube.com/watch?v=IfLlJSeqEk8&feature=youtu.be ) Enkele dagen geleden trok de tropische storm Seroja over de Indonesische regio NTT. Op het eiland West Timor konden meerdere grote maar helaas niet diepe rivieren het kolkende modderwater niet meer verwerken en werden de omliggende kampongs en de maïsvelden overspoeld met modderige klei. Huizen of hutjes en het vee van de veelal arme bevolking in deze uithoek van Indonesië werden meegesleurd. Belangrijke bruggen werden zeer ernstig beschadigd. De modder van klei ligt soms een meter hoog in de huisjes/hutjes, waardoor vele bewoners moesten worden geëvacueerd en in scholen worden opgevangen. De voor vele arme gezinnen zo belangrijke opbrengst van de maisoogst die de komende weken op handen was, is totaal vernietigd. Mais is in dit gebied samen met rijst het belangrijkste voedsel. Mogelijk moeten vele huizen weer snel voorzien worden van een goed dak om het binnen droog te houden of er moet zelfs een geheel nieuw huisje/hutje gebouwd worden. 

Wij hopen dat u de getroffen mensen in deze regio, die momenteel in een uitzichtloze situatie verkeren, wilt helpen. 

Van onze contactpersoon in het gebied Besikama op West-Timor Martinus Klau ontvingen wij een vraag om de slachtoffers te helpen met o.a voedsel, rijst-fruit-groenten. Wij hebben meteen gezorgd voor een aantal zakken rijst. U kunt onze rijstactie voor armen en slachtoffers van de tropische storm ook steunen met een bijdrage (NL29RABO 0 1770 62 266) of met bijgaande QR code.

Geen opmerkingen:

€ 5.000,-- STEUN VOOR REHABILITATIECENTRUM HIDUP BARU

  Hidup Baru, is het rehabilitatiecentrum van de Zusters Franciscanessen op het arme Indonesische eiland West Timor. Hier verblijven moment...