27 januari 2021

OPNIEUW DONATIES VOOR STICHTING HARAPAN.

In het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor is sinds 2019 een prachtige speeltuin. Met steun van diverse sponsoren (o.a. de Kringloopwinkel Handmelken uit Best en de Dirk Jan en Kitty Reek-Versteegh stichting) en uit de opbrengsten van onze statiegeldacties werd de speelplaats opgeknapt, o.a voorzien van een overkapping en nieuwe toestellen. Hier vinden veel van de patiĆ«nten een gezonde ontspanning. Zij kunnen zich even uitleven en leren tegelijkertijd het samenleven in spel hetgeen zo belangrijk is voor hun toekomst. Er was nog wel een probleem met de te ruwe cementenvloer. Deze is vorig jaar door militairen uit de naburige kazerne vervangen door een mooie gladde tegelvloer. Er werd ook een mooie ballenbak aangelegd. Een prachtig resultaat waar iedereen met recht trots op is. De kosten van alle materialen voor de vloer bedroegen € 1.125,-- . Onlangs ontvingen we van de De Dirk Jan en Kitty Reek-Versteegh Stichting opnieuw een donatie voor de volledige kosten van de materialen.



**De directrice van het rehabilitatiecentrum Harapan Jaya op Sumatra deed enkele weken geleden een beroep op Harapan voor steun om 5 rolstoelen en enkele infraroodlampen te kunnen kopen. Totale kosten € 1.950,-- De rolstoelen zijn nodig voor de oudere kinderen met spastische kinderverlamming bij het baden. Het is voor de verzorgenden moeilijk geworden om hen te helpen met baden. Door te wisselen van rolstoelen kunnen de kinderen dat grotendeels zelf doen. Wij dienden een aanvraag in bij een niet nader te noemen fonds dat ons binnen 1 dag toezegde dat zij de rolstoelen en de lampen volledig gaan betalen.



Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...