28 november 2020

STATIEGELD UIT WINTELRE VOOR STUDENTEN IN INDONESIE

Onderwijs is een belangrijke basis voor ieders ontwikkeling; zeker ook voor kinderen en jongeren in Indonesiƫ. Wij steunen vanuit ons studiefonds een aantal jongeren om ze in de gelegenheid te stellen basis / voortgezet onderwijs te kunnen volgen.

Vanuit het tehuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra kwam vorig jaar de vraag te willen bijdragen in de studiekosten van 4 jongeren per 1 juli van dit jaar. Twee gaan naar de universiteit en 2 naar het voortgezet onderwijs. De totale studiekosten voor 4 jaar bedragen € 6.300,-- Op Pius IX verblijven 40 kinderen, meestal weeskinderen, uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te onderhouden.
Wij hebben toegezegd ons in te spannen om het gevraagde bedrag bij elkaar krijgen. Afgelopen mei stond de teller voor dit project op bijna € 5.000,--. Voor het tekort deden wij o.a. een beroep op de Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre (W.O.W).

Deze werkgroep kwam in de maanden juli t/m september bij supermarkt COOP Ronny Tholen in aanmerking voor de actie:
Kleine bijdrage, groot verschil. (statiegeldactie waarvan COOP het bedrag verdubbelt!!).
Onlangs nam Ellen van Aaken van W.O.W de opbrengst symbolisch in ontvangst. Zij ontving van Ronny Tholen een mooie cheque van € 817,80, een geweldig bedrag. Alle mensen die hun statiegeld bon hebben gedoneerd en natuurlijk COOP Tholen, HEEL HARTELIJK DANK.


Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...