02 juli 2020

NOODKREET VANUIT FLORES; problemen in tehuizen door corona-crisis

Het Coronavirus grijpt over de hele wereld om zich heen. Zo ook op Flores. Dat kunnen wij niet oplossen, we kunnen wel helpen daar waar onze hulp gevraagd wordt. Onderstaande noodkreet komt vanuit Yayasan Nativitas op Flores Indonesië. De steun aan deze organisatie met 6 tehuizen is een van de Harapan speerpunten. Als u wilt helpen dan kan dat met een bijdrage - hoe klein ook - op rek. nr. NL 29 RABO 0177 0622 66 t.n.v. Stichting Harapan onder vermelding van "corona".

“”We moeten ons hier op Flores ook nog steeds aan de 1,5 m houden. De overheid ziet erop toe dat iedereen zich aan de gezondheidsprotocollen houdt. Tot nu toe mogen schoolkinderen niet naar school. In onze tehuizen gaat het nog redelijk goed, alle activiteiten kunnen nog doorgaan. Op dit moment zijn alle 34 provincies besmet met het coronavirus. De laatste provincie die besmet werd was East Nusa Tenggara met het hoogste aantal corona patiënten op Flores in het district Sikka, juist daar waar wij wonen! De prijzen zijn schrikbarend gestegen en we hebben dringend behoefte aan geld voor medicijnen, ontsmettingsmiddelen, beschermingsmiddelen, maar vooral voor eten. (er zijn maar liefst 167 monden te vullen! ). Dat is nu geheel de verantwoordelijkheid van onze organisatie. We hopen dat de situatie zo snel mogelijk weer “normaal” is. Men zegt dat dat pas eind september zal zijn. We hopen en bidden dat jullie in Nederland iets voor ons kunnen doen om in ieder geval de komende 3 maanden te overleven.”

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...