31 januari 2020

DONATIES (€ 5.000,--) VOOR KASSEN GROENTETUIN CENTRUM HIDUP BARU OP WEST-TIMOR

In het rehabilitatiecentrum Hidup Baru van de Indonesische zusters Franciscanessen FCJM in Atambua op West- Timor verblijven 30 - 40 kinderen, waarvan velen dubbel gehandicapt zijn, alsmede kinderen die een operatie hebben moeten ondergaan en voor hun rehabilitatie nog vele jaren therapie moeten krijgen. Steun aan dit centrum is een van onze belangrijkste speerpunten.
Dankzij Harapan en enkele steunfondsen werden op het terrein enkele waterbronnen gevonden. Daarna is een groentetuin aangelegd. De groenten zijn voor eigen gebruik maar de zusters willen in de toekomst ook inkomsten verwerven door verkoop. Men wil ook een “educatieve groentetuintje” aanleggen waar de kinderen in rolstoelen naar toe kunnen gaan en kunnen zaaien en planten.
Er is echter een probleem: toen er kon worden geoogst kwamen wilde apen uit de omgeving en vraten van de groenten en vernielden veel maiskolven en pompoenen.
Daarom zijn er een aantal kassen van stevig grof gaas nodig. Deze kassen moeten open zijn voor het regenwater maar niet toegankelijk voor de apen. Een 3-units kas van 6 x 30 meter kost € 5.000,-- Dankzij donaties van 2 door Harapan benaderde fondsen kunnen de units geplaatst worden. Hidup Baru vrijwilliger Nico Eijkmans gaat in april weer voor 3 maanden naar West-Timor en zal de werkzaamheden in samenwerking met de zusters coördineren.
Er is nog een iets kleinere kas nodig, die kost € 4.400,--. Hiervoor worden nog steunfondsen benaderd, giften zijn welkom.

Deze groentekas kan gebouwd worden

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...