21 augustus 2019

KAARTEN VOOR VERGETEN NEDERLANDERS OP WEG NAAR INDONESIË

Door medewerkers van het werkatelier EEHT bij de molen in Best zijn onlangs  75 kaarten geschreven / versierd voor de vergeten Nederlanders in Indonesië. (zorg atelier en dagbestedingsplek met een gouden randje voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt).
Maandag kwam Francine Tammeling van de stichting Teman Teman Sehati uit Arnhem deze persoonlijk ophalen. Francine vertrekt a.s. maandag 26 augustus naar Indonesië en zal de kaarten afgeven in Jakarta, Surabaya, Malang en Makassar.
Diny en Jose overhandigen de kaarten aan Francine Tammeling.
Rechts Harapan voorzitter Jos van der Heijden

VERGETEN NEDERLANDERS: Toen Nederlands-Indië niet meer bestond, zaten veel kinderen van Indische afkomst in weeshuizen. Ze hadden geen schijn van kans om naar Nederland  te gaan, omdat zij niet konden bewijzen dat zij een geboorteakte hadden. Na de grote uittocht van de Indischen uit Indonesië in 1957 / 1958 moesten velen achterblijven. Hiervoor was geen werk, ze werden gediscrimineerd vanwege hun Europese naam, ze hadden geen toekomst. Er zijn ook Indischen die geen geboorteakte hebben omdat tijdens de bersiap de overheidsgebouwen in brand werden gestoken waardoor deze documenten verloren gingen. Er is op overheidsniveau niets geregeld voor deze ouderen. Geen thuiszorg, geen medische hulp, geen voedselvoorziening, niets. De Indo’s zijn door de Nederlandse en Indonesische overheid nooit goed behandeld en hun status is niet erkend. Ze leven veelal in erbarmelijke omstandigheden en in grote armoede. Stichting Harapan brengt dit  probleem  onder de aandacht o.a. door een kaartenactie. De stichting Teman-Teman Sehati uit Arnhem zet zich al jaren in voor de ""vergeten Nederlanders"". Francine Tammeling van deze stichting gaat regelmatig naar Indonesië om deze groep op allerlei manieren  te helpen. Zij neemt dan ook (ansicht) kaarten mee met de groeten uit Nederland, ze maakt hiermee veel van deze mensen heel blij, er wordt aan hun gedacht.
Max maakt mogelijk besteedde veel aandacht aan dit probleem


Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...