01 november 2018

SPECULAASACTIE OFFICIEEL GESTART:

Onze inmiddels traditionele speculaasactie voor kindertehuizen in Indonesië is officieel gestart. Wethouder Stan van der Heijden kocht donderdagmorgen 1 november van enkele medewerkers van het werkatelier EEHT (bij de molen in Best) de eerste pakken speculaas. In dit Cello-zorg atelier, een dagbestedingsplek met een gouden randje voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn alle pakken voorzien van een sticker en ingepakt in een kleurrijk cadeauzakje. Harapan is bij met deze samenwerking. De wethouder vertelde het fijn te vinden dat de stichting Harapan ook in Best goed werk doet door werk te bieden voor de enthousiaste mensen van EEHT. Lokale binding met Best en lokaal geworteld aan de andere kant van de wereld, in Indonesië. Maria Bekkers, de teammanager van EEHT zou het toejuichen als meer bedrijven en organisaties uit Best en de regio de weg naar het atelier weten te vinden. 

Kindertehuis Maria Stella Maris: De volledige opbrengst van de actie is bestemd voor de zorg van de kinderen met een beperking in het kindertehuis in Nangahure op Flores. Het tehuis is opgezet door ontwikkelingswerkster Mama België die al vanaf 1973 actief is op Flores, een van de armste eilanden van Indonesië. Zij begeleidt daar vijf kindertehuizen en een internaat voor studerende meisjes. Harapan zet zich in samenwerking met de stichting Nativitas uit Horst hiervoor in. Dankzij de medewerking van de Plus supermarkten Ton Henst en Erwin Kenter kan deze actie georganiseerd worden. Van 16 t/m 24 november kunt u de speculaas kopen in beide supermarkten. Ook op andere plaatsen en bij andere gelegenden is de speculaas te koop. Bestellen kan ook, neem even contact op via stharapan@hotmail.com.

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...