12 december 2017

KERSTSTAL DE VLEUT in Best : gedeelte van de opbrengst voor Harapan

Voor de vijfde keer wordt in de Vleut de kerststallenroute georganiseerd. Bewoners en bedrijven hebben veel mooie kerststallen opgesteld. Vanaf zaterdag 17.00 uur tot en met 6 januari zijn de kerststallen te bewonderen. Er is een route die eventueel in 2 lussen te wandelen of te fietsen is. Vorig jaar waren er maar liefst 71 kerststallen te zien. Voor de route zie:www.vleutsehoeve.nl
Bij de Mariakapel wordt de grote kerststal opgezet met levensgrote beelden en opgezette dieren. Voor de officiële opening van de kerststal op zondag 17 december om 18.00uur bij de kapel komen kinderen en ouders samen bij Best Zoo aan de Broekdijk. Vergezeld door kinderkoor de Gouden Appeltjes trekt de groep, met lampionnen naar de kerststal waar Maria en Joseph het kindje Jezus in de kribbe leggen. Na afloop is er voor de kinderen warme chocomelk, voor de ouders glühwein en beschuit met muisjes.
GOED DOEL: Het geld dat bij de kerststal wordt ingezameld door het verkopen van kaarsen en het geld dat in de knikengel gedaan kan worden gaat dit jaar naar 2 goede doelen: Stichting Harapan en Avondje uit. Wij zullen tijdens de officiële opening bekend maken wat we met dit geld gaan doen.
De kerststal is vanaf 17 december dagelijks geopend van 9 tot 21 uur. Op eerste kerstdag vertelt een herder verhalen bij de kerststal. Ook dan is er warme chocomelk en glühwein voor de liefhebbers.
Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om iedere avond van 18 tot 21 uur iets te drinken bij de kerststal. Ook is er op die tijden dan een toiletfaciliteit beschikbaar. ( zie ook op facebook Kerst in de Vleut).


Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...