25 oktober 2016

STATIEGELDACTIE VOOR GEHANDICAPTE EN WEESKINDEREN

Twee van de projecten waar wij ons voor inzetten zijn het revalidatiecentrum Harapan Jaya en het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra. Dankzij allerlei acties wordt Harapan Jaya, waar veel gehandicapten na een of meer operaties vanwege lipspleten, polio en brandwonden worden gerevalideerd, gesteund.  
Met die steun kunnen gehandicapte kinderen  vanuit het revalidatiecentrum naar een gewone school gaan. De ouders zijn niet in staat hiervoor zelf een bijdrage te leveren en scholing is voor een goede toekomst heel belangrijk.
Weeshuis Pius IX:  Voor het weeshuis veel geld nodig voor kosten van schoolboeken, uniformen en schoolgeld. Met ingang van1 juli betaalt Harapan het schoolgeld en overige studiekosten van een van de weeskinderen, Agnes Oktaria Saota. Haar ouders stierven toen zij 5 jaar was. Zij studeert aan de universiteit in Pematangsiantar voor onderwijzeres. Deze kosten worden betaald uit de opbrengsten van de statiegeldacties                                                        Uw statiegeld voor Harapan geld waard!!  Steun aan het revalidatiecentrum en het weeshuis behoort tot de speerpunten van Harapan, daarom is er vanaf 1 november een statiegeldactie in de Albert Heijn aan het Wilhelminaplein in Best.
foto : Huub van der Heide

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...