01 juni 2016

FLEUR VAN AAKEN IN YOGYAKARTA

Op 7 april vertrok Fleur van Aaken uit Wintelre, leerlinge van het Sondervick College in Veldhoven, met nog 18 Leerlingen naar Yogyakarta voor een uitwisseling met leeftijdgenoten van de middelbare SMA Bopkri 1 school. Fleur is evenals haar zus Meike en ouders al jaren actief voor Harapan met name in Wintelre. In Yogyakarta verbleef zij een week in een gastgezin en draaide ze een “gewone” schoolweek mee. Aan de uitwisseling was een maatschappelijk doel gekoppeld: De leerlingen gingen op bezoek en aan het werk bij een tweetal weeshuizen van de stichting Yaysan Sayap Ibu. (http://www.yayasansayapibu.org/dutch/over/).
Voor de kinderen in deze weeshuizen hadden de leerlingen geld ingezameld. Ook Harapan droeg hieraan bij.

Reactie: Ellen van Aaken Van het ingezamelde geld is ter plekke een aantal spullen gekocht waaraan behoefte was. Omdat er heel veel geld was ingezameld, is van een gedeelte ervan een studiefonds opgericht, zodat de kinderen hier later gebruik van kunnen maken.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...