02 april 2016

GIFT VOOR SCHOOLFONDS HARAPAN JAYA

Onlangs nam Gerard Reijnen afscheid als directeur van de Antoniusschool in Best. Hij had vooraf aangegeven eventuele giften bij gelegenheid van zijn afscheidsreceptie te zullen doneren aan de stichting Harapan. In overleg werd gekozen voor het Schoolfonds van Harapan Jaya.
**Twintig jaar geleden begon Zuster Antonia vanuit het revalidatiecentrum Harapan Jaya in Pematang Siantar (Noord Sumatra) een Schoolfonds.
Uit dit fonds worden het schoolgeld en de overige studiekosten (waaronder schooluniformen) betaald van gehandicapte kinderen die op het revalidatiecentrum Harapan Jaya verblijven en naar de basisschool of het voortgezet onderwijs gaan. Ook zijn er kinderen buiten het centrum waarvan de ouders en / of familie deze kosten niet kunnen betalen. Soms zijn het weeskinderen.
Na afloop van de receptie werd Gerard door Jonze voorzitter Jos van der Heijden namens Harapan Jaya bedankt voor zijn bijdrage aan het fonds. Als blijk van waardering werd hem de zg. Batak Ulos omgehangen. Bij de Bataks op Sumatra is dit een traditionele manier om iemand te bedanken of waardering uit te spreken.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...