12 mei 2015

STEUN VOOR WEESHUIS PIUS IX VAN RABOSHARE4MORE


Jos en Elly van der Heijden bezochten in januari het weeshuis

Wij ontvingen een goed bericht. Het fonds RaboShare4more zal in de aanschaf van boeken, lesmateriaal en schooluniformen voor de kinderen in het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra  € 2.865 bijdragen. De aanvraag bij het fonds werd ondersteund door Rabobank Groenewoud Zuid. De leiding van het weeshuis diende enkele maanden geleden bij Harapan een verzoek in tot ondersteuning. Ook werd er gevraagd bij te willen dragen in de aanschaf van enkele goede computers voor weeskinderen die het voortgezette onderwijs volgen en een orgeltje voor muzieklessen. Totaal bedrag van het verzoek was € 4.600,-- Uit diverse acties wil Harapan proberen het nu nog resterende tekort (€ 1.735,--) bij elkaar krijgen. 
   
                                                                                                                                                                  RaboShare4more: het goede doel van Rabobank medewerkers De medewerkers van de Rabobank hebben hun eigen fonds, RaboShare4More. Dit fonds maakt formeel deel uit van de Rabobank Foundation, maar heeft een eigen medewerkers adviescommissie en toekenningbeleid. Via Share4More kunnen (oud)medewerkers van de Rabobank kleinschalige projecten steunen op het gebied van educatie en watervoorziening. Deze thema’s sluiten mooi aan bij het werk van Rabobank Foundation, dat vooral gericht is op economische ontwikkeling. Het fonds is ook actief in dezelfde landen als de Foundation.  Hierdoor kunnen beide fondsen elkaar versterken. Wat in 2004 begon als een hulpactie van medewerkers van de Rabobank Groep voor slachtoffers van de tsunami in Azië, groeide uit tot een fonds dat financiële ondersteuning geeft aan kleine, kansrijke en duurzame ontwikkelingsprojecten op het gebied van educatie en watervoorziening. Inmiddels zijn ruim 6.000 Rabobankmedewerkers donateur. Via hun salaris wordt er maandelijks een bijdrage van € 4,-- afgeschreven en de Raad van Bestuur verdubbelt dit bedrag. De totale donatie komt 100 procent ten goede aan de projecten. De betrokkenheid van medewerkers is een belangrijke voorwaarde voor een donatie aan een project. Dit maakt RaboShare4More een uniek goed doel.
 
 

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...