25 september 2014

Vanaf 29 september statiegeldactie in AH. supermarkt Boterhoek in Best

Steun de Harapan-acties voor gehandicapten en weeskinderen in Indonesië
Ook in 2014 hebben wij de zorg voor gehandicapten en wezen in Indonesië  opgenomen als een van de speerpunten waarvoor extra actie gevoerd zal worden. In het bijzonder de zorg voor gehandicapten en weeskinderen in het centrum Harapan Jaya en het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra. Van 29 september t/m 26 oktober  is er  in de AH-supermarkt in de Boterhoek de mogelijkheid de activiteiten van Harapan te steunen. Als u lege flessen inlevert kunt u uw tegoedbon in een speciaal daarvoor bestemde box doen. Na afloop van de actie wordt het totale bedrag van de bonnen  uitbetaald aan de Stichting Harapan. De opbrengst wordt volledig  bestemd voor  de kinderen in het revalidatiecentrum en het weeshuis.
scholing, vakonderwijs, watervoorziening, boeken.
In het centrum Harapan Jaya worden gehandicapten na een of meerdere operaties gerevalideerd. Het volgen van onderwijs of het leren van een vak is daarin heel belangrijk. Gehandicapten hebben in Indonesië zonder scholing of een beroep absoluut geen kans. De revalidatie is gericht op (om) scholing, de nazorg op terugkeer in de maatschappij. Daarvoor is veel geld nodig.
In het weeshuis Pius X verblijven 36 weeskinderen.  Er is onvoldoende geld voor schoolboeken en uniformen.




Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...